KÜNYE

Yönetmen: Sinan Dinç

Senaryo: Sinan Dinç,Ferhat Demirel,Yasin Karadayı

Story-Board: Ersin Ertürk

OYUNCULAR

Sinan Dinç
Mehmet Yetik
Pınar Serttaş
Mohammed Jehar
Nicole Ciotti

Öykü

Imagine Cup 2005 Japonya,kısa film alanında finalist ilk 6 film arasına kalmayı başarmış bir film.Hayattan umudunu kesmiş ve birbiriyle hiç bir alakası olmayan 4 insanın internet aracılığı ile birbirilerini bulup,tekrar hayata bağlanmalarını anlatıyor.

Değerlendirme

Daha önce Trap filmi ile de tanıdığımız Team Ottomans ve Sinan Dinç'in Imagine Cup 2005'te dünya finalisti olan kısa filmi.

Yarışmaya yönelik olduğu için serbest konulu bir kısa film gibi geniş bir hikayeye vermemiş,daha çok derdini güzel anlatan bir klip tadında olmuş.Yarışmanın konusu teknoloji ve insan olduğu için bu iki temayı en iyi şekilde anlatma çabasında ve bunu da başarıyor.

Filmde hiç diyalog yer almadığı için kısa bir zaman diliminde,derdini görüntülerle anlatmak zorunda.Bunu da başarıyor.Yarışma formatı gereği story board ile çalışma ve bu story board'a sadık kalmanın meyvesini bu filmde de toplamış Sinan Dinç.Çerçevelemeler çok güzel.Bir taraftan hikayesini anlatırken bir taraftanda izleyenlere estetik bir zevk veriyor.

Fakat bu filmi yarışma formatı dışında,örneğin bir festival filmi olarak düşünürsek,aynı olumlu eleştirileri alabileceğini söyleyemem.Çünkü ortada,tam anlamıyla bir senaryo yok ve ardarda gelen kareler,güzel bir slayt gösterisi,klip tadında.Ve film konuya göre bir parça uzun geldi.

Filmin story board çalışması için: lütfen tıklayın