İzlemek İçin Tıkla

Künye

Yönetmen : Ali Şentürk
Senaryo-Kurgu: Ali Şentürk
Kamera : Ali Şentürk,Cumali Öndüç

Oyuncular:

Ali Yılmaz
İrfan Çevik
Cumali Öndüç
Selin Yiğit
Metehan Dönertaş

Öykü

Nokia n series kısa film yarışması için hazırlanan bir film.Yarışma formatı gereği 5 dakikalık bir kısa film nasıl hazırlanır sorusundan yola çıkmış ve Nokia N serisi kısa film yarışması'nda finale kalan ilk 10 kısa filmden birisi olmaya hak kazanmış.


Değerlendirme

Ali Şentürk tarafından Nokia N serisi kısa film yarışması için hazırlanan 5 dakika filmi Panasonic pv-gs33 kamera ile çekilmiş.5 dakika ismi yarışma kurallarından biri olan,kısa filmlerin maximum 5 dakika ile sınırlı olma zorunluluğuna tepki olarak konulmuş.

Film,daha başladığı gibi amatör bir yapım olduğunu farkedebilirsiniz.Ana karakterin yürüdüğü sahneler hatalı aks atlamalarıyla dolu. (48. sn.deki kesmede hatalı kurgu yapılmış,aynı şekilde 1.37'deki kesme de hatalı.aks atlaması olmuş.yani karakter ekranın sağından soluna atlıyor)

Bir diğer dikkat çeken durum ise,sahneler arasında bariz renk farkının olması.Yolda yürüyen karakterin sahneleri ve otobüs durağında bekleyen kişilerin sahneleri aynı saatlerde ve aynı mekanda çekilmiş.Işık yetersiz,renkler kötü,zaman zaman kamera sallanıyor.Fakat yan hikayelerin anlatıldığı sahnelerin ışığı ve renkleri çok güzel,kamera sabit .(Acaba bunda iki farklı kameramanın etkisi olabilir mi?)Yan hikayeciklerde,yukarda belirttiğim, 1.37'deki aks atlamasını saymazsak pek bir hata yok.(bir de 3.17'deki kesmede karakterler yakın planda önce 3'lü sonra 2'li-2'li gösterilse daha hoş -doğru- olurmuş)

Kurgu enteresan şekilde hem güzel hem de kötü.Örneğin ilk sahnede,sırada oturan karakterin uzak planından,yakın planına geçiş sinema filmi tadında,doğru bir kesme.Aynı şekilde paralel kurgularda hoş.Ama ilerleyen sahnelerde yukarıda da belirttiğim gibi hiç olmayacak hatalar göze çarpıyor.Keza görüntü kalitesi ve çekimler içinde aynısı geçerli.Bir iyi bir kötü..

Konu iyi fakat 5 dakikaya tamamlayabilmek için planlar gereksiz yere uzatılmış.Daha dinamik olabilirdi.Seslendirme ise stüdyoda yapılmasına ve iyi bir metin olmasına rağmen çok kötü.Keşke daha profesyonel biri tarafından seslendirilseymiş.

Bütün bunlardan yola çıkarak,yönetmenin sinemaya hevesli,yetenekli ama bu konuda kendini geliştirmeye ihtiyacı olan bir arkadaş olduğu kanısına vardım.Yarışmada ilk 10'a girmesiyle de gelecek vadeden bir yetenek olduğunu gösteriyor.