(Bölüm 1)



(Bölüm 2)



(Bölüm 3)



(Bölüm 4)



NE GEZER AŞK DAĞLARDA (WHAT LOVE DOINGS IN MOUNTAINS?)

KÜNYE

Yönetmen : Yunus Emre Fırat
Senaryo : Yunus Emre Fırat

OYUNCULAR

Burak Sarimola : Hasan
Ezgi Asaroglu : Ayse
Özlem Çinar : Zeyno
Aydin Sigali : Ağa
Orhan Simsek : Remzi
Y.Emre Fırat : Dış Ses

Özet

Yüz yıllık bir efsane olan Hasanboğuldu'dan uyarlanan bir film.Yunus Emre Fırat,bu filmi bitirme tezi olarak çekmiş.California Independent Film Festival'da kısa film dalında "En İyi Yabanci Film" ödülünü kazanmış.Reno Film Festivalinde yabanci film finalisti olmuş ve bir çok festivalde gösterime girmiş.

Değerlerndirme

''Amerika'nın önemli film okullarından Chapman Üniversitesi'nin düzenlediği film yarışmasında 'en iyi film' ve 'en iyi senaryo' ödüllerine layık görülen Yunus Emre Fırat, okul hayatında gösterdiği başarıyla da 'Einstein' ödülünü aldı. Chapman Üniversitesi Dodge Film ve Medya Sanatları Koleji'nin 10 yıldan bu yana geleneksel olarak düzenlediği yarışmada üç ödülü birden almayı başaran ilk öğrenci olan 23 yaşındaki Fırat'ın hedefi, Oscar'ı Türkiye'ye getirmek. Altınoluk Kazdağları'nda çekimleri gerçekleştirilen "Ne Gezer Aşk Dağlarda" adlı filmi ile Amerikalı profesör, yönetmen ve sanatçıların ilgisini çeken Fırat, filmin senaryosunu Kazdağları'nın en trajik aşk hikayesi "Hasanboğuldu" dan esinlenerek yazdı. Dünya çapında 150'ye yakın öğrencinin başvurduğu yarışmada birincilik kazanan Fırat, filmde bir taraftan aşkın her şeyden üstün olduğunu vurgularken, diğer taraftan da acımasız töreleri eleştiriyor.

Kazdağları'nın arasında sıkışmış küçük bir köyde yaşayan Hasan'ın ölümsüz aşkının dramatik bir dille perdeye yansıtıldığı filmde; Burak Sarımola, Özlem Çınar, Ezgi Aşroğlu, Aydın Sigalı, Kemal İnci, Nurhayat Boz, Alican Yarka rol aldı. İlk, orta ve lise hayatı boyunca müzik ve tiyatro ile ilgilenen Fırat'ın, filmlere olan ilgisi 10 yıl önce başlamış. Evlerinde gerçekleştirilen film çekimleri sırasında, yönetmenliğin ve yapımcılığın arka perdesini gören Fırat, liseden mezun olduktan sonra Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde Chapman Üniversitesi Film Okulu'- nda sinema eğitimine başlamış. Başta ailesi olmak üzere tüm hocalarının da kendisine büyük destek olduğunu belirten Yunus Emre Fırat, "En büyük hedefim Oscar'ı Türkiye'ye getirmek. Bu çok büyük ve ulaşılması güç bir hedef. Ancak çok çalışarak bu hedefime ulaşmaya çalışacağım" diyor.''>(1)

Bizden bir yönetmen,bizden bir hikaye,bizden bir film.Ve ardından gelen başarılar.Gerçekten gurur verici.Yunus Emra Fırat,yıllardır dilimizde dönüp duran ama bir türlü eyleme geçiremediğimiz düşlerimizden birini gerçekleştirmiş.Biz'e ait olanı,Anadolu'yu,bir Anadolu efsanesini filme almış.Bu yönüyle,bu ödülleri almasa bile takdiri haketmiş.

Filmin başarısında,görüntü yönetmeninin de etkisi tartışılmaz.Çekim yapılan güzelliği bütün ihtişamıyla objektife taşımış.Yunus Emre Fırat'ında aşağıda linkini verdiğim ropörtajında söylediği gibi;ufak tefek hatalar var ama filmin samimiyeti karşısında dikkat bile çekmiyor.

Kısaca,Anadolu efsanelerinden esinlenilmiş,çok hoş bir film.Yunus Emre Fırat'ın yeni çalışmalarını bekliyoruz.

Film ile ilgili yapılan kısa bir ropörtaj için lütfen tıklayın