KÜNYE

Yönetmen : James Wan
Senaryo : Leigh Whannell

OYUNCULAR

Leigh Whannell - David
Paul Moder - Cop

Avustralya
2003

ÖZET

David,sıradan bir hastabakıcıdır.Polise başından geçen korkunç kurtuluş hikayesini anlatır.Ünlü Saw (Testere)üçlemesinin,ilham kaynağı olan ilk kısa film.

DEĞERLENDİRME

Senarist Leigh Whannell'in David olarak başrolünü de oynadığı bu kısa film yapımcılar tarafından beğenilince,James Raw,Leigh Whanell ikilisi aynı başarılını uzun metraj olarak beyaz perdeye taşıdılar.

Bu kısa filmin ardından gelen uzun metrajlı Saw I'de sadece 1 milyon dolara maledilmiş ve sadece İngiltere'de 5 milyon pound kazanmış.Ortalama bir Türk filminin bile maliyetinin 1.5 milyon dolar olduğunu düşünürsek,SAW'ın başarasının büyüklüğü daha net anlaşılabilir.

James Wan ve Leigh Whannel bu kısa filmi,ikiside 26 yaşındayken,Avustralya'da çekmişler.Kısa filmin hikayesini James Wan yazıyor,senaryo Leigh Whannell'in elinden çıkıyor.Filmi Wan çekiyor,başrolde Whannel oynuyor.Saw II'den itibarende serinin (executive productor)yürütücü yapımcılığına Wan geliyor.Güzel bir görev paylaşımı.Şimdi yaşları 30 ve her ikisi de Hollywood'da sağlam birer yer edinmiş durumda.

Bu ikili Saw I,Saw II,Saw III (ve yolda olan Saw IV) derken hem parayı kırdılar hemde sinema dünyasına kendilerini kabul ettiler.Acaba bizlerde Türkiye'de bir kısa filmin, uzun metraja uyarlanıp,bu derecede başarılar kazandığını görebilecek miyiz?